Skip to content

Ionica Morosanu

Booking: Adriana Dobrin

Telefon: 0728 893 773

Email:adriana.dobrin@petreceri-nunti-botezuri.ro

 

 

Numele complet al artistului este Ioan Moroșanu Cimpan, însă familia și prietenii îi spun simplu “Moroșanu”.
S-a născut pe 30 iulie 1987 în Satu Mare. A absolvit Școala de Muzică și Liceul de Artă “Aurel Pop” din localitate, iar la varsta de 10 ani a început să câștige și primii bani cântând alături de fratele său și un prieten într-o trupă de muzică populară.
Primul album apare în 1999 în editarea unei case de discuri locale – Sendus Music, alături de care mai lansează un material în anul următor. “Mândra mea îi bănățeană” s-a vândut foarte bine pe plan loca,l așa că, în 2001 semnează cu o casa de discuri mai mare – Sonex Records și lansează cel de-al treilea album “Faină-i frunza codrului”, avându-l ca invitat pe Ionel Sabo, unul dintre cei mai cunoscuți taragostiști din zona Ardealului.
Alături de Sonex a mai scos un material în 2002, după care a urmat o pauză “editorială”, activitatea muzicală constând mai mult in concerte și evenimente în zona Maramureșului.
În 2005, se mută în București și semnează un nou contract cu RBA Records, alături de care a produs și a lansat mai multe single-uri și piese din folclor, însă nici un material discografic.
Concertele au continuat , iar mutarea la București s-a dovedit a fi mai mult decât benefică.
La începutul anului 2014, Ionică Moroșanu semnează un nou contract de management cu Sprint Music, una dintre cele mai de succes case de discuri din România.

Personalitatea dinamică, deschiderea către oameni și abilitatea de a destinde atmosfera, chiar și în cele mai vitrege condiții, îl pun pe Ionică Moroșanu pe lista celor mai îndrăgiți artiști de folclor ai României.

Printre cele mai indragite piese ale artistului putem aminti: „Io si cu Vasile a Nost”, „Arde-l-ar Focul de Pat”, „Si Lenute si Marii” si ultima lansare a artistului”Asa-mi place mie”, lansata in anul 2021, o melodie frumoasa, la care a filmat si un videoclip pe masura. Videoclipul a fost regizat și filmat de Oleg Butnaru, unul dintre cei mai apreciați regizori de la Chișinău, iar scenariul îi aparține Inei Butnaru. Filmările au durat 3 zile. Scenele acestui videoclip au fost filmate în trei locații din Republica Moldova, mai precis în: Orheiul Vechi, Butuceni și Chișinău”, a mărturisit Ionică Moroșanu. Sursa: SprintMedia